Снимка: БГНЕС
Не възнамеряваме да затягаме мерки, трябва да спазваме сегашните – дисциплина, отговорност, носене на маски, ползване на дезинфектанти, лична хигиена, заяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг в Министерски съвет.
 
Той за пореден път заяви, че няма да се затварят градове, няма да се поставят КПП-та и няма да се прилагат ограничителни мерки, но ще има засилен контрол.
Още по темата
"Трябва да свикнем да живеем с този вирус и да спазваме разписаните мерки, защото те дават и ще дават най-голяма сигурност, подчерта министърът.
 
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев съобщи, че заразените деца с коронавирус са 162, а учителите – 159. Засега не се предвижда цялостно затваряне на училищата. От началото на учебната година минаха 30 дни. Това означава, че по 5-6 учители и ученици се заразяват на ден, каза още Вълчев и добави, че 99,7% от учениците учат присъствено.
 
Отпускат се 14 млн. лв. за компютри за учители и ученици, съобщи още Вълчев. Средствата са от държавния бюджет. 12 000 от машините ще са за ученици, а други 4000 – за учители. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase