fallback

Общ преглед
Арменци излязоха на протест в центъра на София.
Oще по темата
Те тръгнаха на шествие през централните улици в София до сградата на Европейската комисия, където ще се внесе декларация с искания за прекратяване на военните действия в Нагорни Карабах.

Арменската общност у нас се обедини в подкрепа на сънародниците си в размирния Нагорни карабах. Арменците в Пловдив организират благотворително събитие, а целта - да се съберат средства за медицински консумативи, които да бъдат изпратени на фронтовата линия.

Според отец Сахрач Мурадян в конфликта участват терористични организации.

"Всичко, което се случва в Нагорни Карабах мога да го определя с 1 дума - варварство. Това е втори геноцид над арменския народ. Най-тъжното е, че тази война не се води от 1 държава, а от нейните съюзници, сред които и терористични организации. А нашите братя и сестри, които се бият в Нагорни Карабах, се бият срещу терористи", казва той.

Въпреки всичко обаче молитвити на арменците у нас са за мир и по-малко жертви и от двете страни.

Благотворителният базар започва в неделя от 11:00 часа в двора на арменската църква в Пловдив.

Вижте повече в репортажа Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен32; Не можем да подкрепим неоснователната и подла окупация на територия на суверенна държава. Благодарете си ,че мълчим.Ако бяхме на страната на справедливостта сега щяхме да сме солидарни с Азербайджан и азребайджанския народ. Защото те се борят и войват за изконни свои територий. Арменците никога не са имали независима държава по тези земи. Те са турски територий, харизани от СССР на арменците.За това плачът на арменците е смешен и крокодилски сълзи.Марш от Карабах, час по-скоро...

60

Турчин

преди 3 години

Алооо редакция, защо триете моите коментари а на тези които злорадстват над моя род и родина ги оставяте. ДА , ЕДИНСТВЕННИТЕ ТЕРОРИСТИ И ОКУПАТОРИ В КАРАБАХ СА АРМЕНЦИТЕ. И ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО.

59

Турчин

преди 3 години

До flach;През посоченото време Османската империя водеше война с Русия, Франция, Англия ,Италия и други държави. Арменците въставаха и се записваха доброволци в армийте на посочениет държави ,особенно на Русия. Питам те тебе: Ако при война с Турция турците в България се записат доброволци в турската армия и воюват срещу родината си кака ще постъпите вие българите? Това което направихте от 140 г. красноречиво показва кокво бихте направили.Геноцидът е присъщ на вас и арменците.Ето и днес е така.

fallback