Снимка: Pixabay
fallback

11 октомври е обявен за Международен ден на момичетата  - целта да се насърчи овластяването и защитата на човешките права на представителките на нежния пол.

Мотото на деня за тази година е "Моят глас, нашето равностойно бъдеще", съобщи БНР.

По повод Деня на момичетата у нас тази вечер ще се проведе онлайн дискусия на тема "Женски труд: кризи и мобилизации в България по време на Covid-19". Инициатор е Феминисткият колектив "ЛевФем". Екипът се самоопределя като "лява феминистка група за нехетеросексуални, която се бори срещу насилието".

Акцентът на онлайн дискусията е поставен върху силно феминизирани сфери на труда като здравната и домашната грижа.

Със свои мнения ще участват : Ваня Григорова от КТ "Подкрепа", Зорка Михайлова от сдружение на българите в Гърция и други.

Онлайн дискусията се провежда с подкрепата на Фондация "Фридрих Еберт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 3 години

До Разумен коментар -9"Ами като му осигуриш условия да завърши образованието си, да получи професия и своевременно да има такива доходи"Тея условия съществуват. Проблема е решен. Отваряте шампанското и я закривайте тая организация.

22

мхмх

преди 3 години

феминизма разрушава семейните ценности..

21

Анонимен

преди 3 години

Никаква власт за жените. Явяват се на общо основание с всички кандидати и каквото заслужат. Квотите за жени са дискриминация на кадърните и способни мъже и и от тях ще страда не само самата организация, но и цялата държава. И човечеството като цяло. Феминистките са си за затвора. Не защото са феминистки, а защото са терористки. Искат да грабят и крадат чуждия труд, да си приписват заслуги и да им се кланят, само защото са жени. Това не е равенство. Феминизма не е борба за равенство, а за власт.

fallback