Снимка: БГНЕС
fallback
Тази нощ е починал генерал Любен Гоцев, политик от БКП, впоследствие и от БСП, съобщи БГНЕС. 
 
Тъжната новина беше потвърдена и от Виктор Вълков, който беше министър на външните работи непосредствено след промените през 1989-1990 г. и близък на генерал Гоцев.
 
Гоцев е заместник-началник на Първо главно управление на Държавна сигурност (1974 – 1982), първи заместник-министър на вътрешните работи (1989 – 1990), както и външен министър във второто правителство на Андрей Луканов през септември – декември 1990 г. 
 
Гоцев ръководи предизборния щаб на БСП от март до юни 1990 година, когато е избран за депутат в 7-о велико народно събрание и за председател на парламентарната Комисия по националната сигурност. От февруари до декември 1991 г. е посланик в Нидерландия.
 
През 1992 година Любен Гоцев се оттегля от политическия живот, занимава се известно време с частен бизнес. Той е сред основателите на Движението за единство и развитие в БСП през 1997 г., известно като "генералското движение".
 
На 3 март тази година той отбеляза 90-годишния си юбилей. През годините той е част от т.нар кръг "Монтерей".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

379

Анонимен

преди 2 години

Този е ***. Ако имам Господ и Ад този перверзник трябва вече да е в пъкъла и да гори. Основател на мафията в България и окрал хората, разплакал цяла нация. Това е той. Защо още търпим останалите???

378

Ани

преди 3 години

Времето ше направи тази чистка, която ние не успяхме. За съжаление остават живи неговите любови- а сред тях и Доган , и Пеевски. Те са наследници на онази прословута информация.Явно е дооста страшна, след като боца 3 месеца не успява да даде оставка

377

Иоб

преди 3 години

Доста по-рано трябваше да се случи това.

fallback