Снимка: Pixabay
fallback

Разработена е нова форма на измама, съобщават от ОД на МВР-Перник, предаде "Монитор". Рускоговорящи жени обикаляли домовете на възрастни хора, които живеят сами в малките населени места.

Жените завързвали разговори на развален български език, искали вода, търсели роднини и задавали най-различни въпроси. Докато разговаряли с потърпевшите, се правели опити за влизане и кражби, предава БТА.
 
Органите на реда апелират гражданите да не се доверяват на непознати и да не ги допускат до домовете си. От ОД на МВР припомнят да се подават сигнали на тел. 112 при всеки съмнителен случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Възмутен Гражданин

преди 3 години

Рускините, както българките и други източноевропейки, са станали нарицателно за меркантилни жени без морал и яко излагат държавите си.

28

до 28

преди 3 години

Така е.Това ми напомня за една история събрали са се на международна конференция зъболекари, били е на английски , всички зъболекари са се разбирали перфектно на английски, с изключение на един, този от Англия а той е бил единствения между тях с натурален английски и никой не е разбирал какво говори.

27

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 31"Рускоговорящи или рускини ? Съзнателно ли е написано "рускини" в заглавието, за да генерира интерес към статията ?"За измамените всички рускоговорящи са "рускини", също както за русофилите в България всички славяни са "братя".

fallback