Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

При продължително нарастване на инфектираните с коронавирус е възможно да бъдат въведени нови мерки, съобщи за БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Както е известно, днес страната ни отбеляза антирекорд от началото на пандемията, като общо 436 са потвърдените нови случаи за изминалото денонощие при направени 5 431 PCR теста.

Още по темата
8 души са починали, 131 са излекуваните, а в болница остават общо 971 пациенти, като 57 са в интензивни отделения.

Според Ангел Кунчев високият брой новозаразени се дължи основно на вълната, която тръгна в Европа преди около 3 седмици.

"Очевидно става въпрос за така очакваната есенна, втора вълна. Друг е въпросът колко бързо ще се развие тя, колко ще бъде интензивна, така че да не допуснем здравната система да бъде до такава степен натоварена, че да не може да отговаря на търсенето на медицинска помощ", уточни Кунчев.

Той призна, че при продължително нарастване на инфектираните с Covid-19 у нас е възможно да бъдат въведени допълнителни мерки. „Но веднага искам да успокоя, че те в никакъв случай няма да бъдат по модела на пролетта с блокиране на големи селища“, категоричен бе главният здравен инспектор.

Той посочи, че на този етап няма опасност за здравната ни система, въпреки че в болницата с коронавирус в страната има близо 1000 души. По сметките на Кунчев това прави около 10-12% заети легла в отделените за COVID-19 отделения.
 

Коментари Напиши коментар

168

Анонимен

преди 1 година

Само да посмеете ....

167

Анонимен

преди 1 година

Когато за първи път Радев излезе и вдигна юмрука като Че ГеРадев, беше някъде надвечер и с него беше Методиев.Така се е заразил екс началника в кабинета на Радев - Калоян Методиев. Така, че на мястото, за което спорите, че се събират много хора и няма заразени - не е вярно. Това е лъжа. Има хора с безсимптомен коронавирус и те си го носят без да вдигат температура.Безсимптомните са много по-заразни защото дори не подозират, че можат да заразят някого.Те не знаят, че са виросоносители.Пазете се!

166

до 162

преди 1 година

10 000 протестиращи няма през 2020г.Най- много бяха 5 или 6000 на 2 септ. 2020г.ВИКТОР ДИМЧЕВ БРОИ ХОРАТА ПО ПРОТЕСТИТЕ ОТ 2013г.НЕ ЛЪЖЕТЕ - НЯМА 10 000 ПРОТЕСТИРАЩИ.ИМА ЗАПИСИ В ИНТЕРНЕТ ПРИ ИВО БОЖКОВ ИМА ЗАПИСИ ОТ ЛАЙФОВЕТЕ НА ЖИВО.КОЙТО ИСКА ДА ИДЕ И ДА ВИДИ ДАЛИ СА ПОВЕЧЕ ОТ 8 000НА ПЛОЩАД "БАТЕНБЕРГ" НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОБЕРАТ ПОВЕЧЕ ОТ 8 000 ЧОВЕКА.АКО ИМАШЕ 120 000 КАКТО ПИШАТ ВЪВ ФАЛШИВИТЕ САЙТОВЕ НА СБАБИКЯН -ТЕ ЩЯХА ДА ОТ ТРИЪГЪЛНИКА НА ВЛАСТТА ДО ПЛИСКА. ТЕЗИ ПСИХОПАТИ ЛЪЖАТ.