Снимка: БГНЕС
fallback

Само за четири месеца приблизително всеки четвърти млад шофьор е седнал зад волана след употреба на алкохол и е извършил ПТП.

Според статистиката от май до август тази година от 245 регистрирани ПТП-та 51 са извършени от хора между 18 и 25 години.

Целта на кампанията "Алкохолът е лош шофьор. Ключът е в теб" през 2020 г. е да поднови обществения диалог за проблема с пътната безопасност, като ангажира младите шофьори на възраст между 18-25+ години, които сега изграждат своите навици за шофиране и поведение на пътя, предаде БНР.

БЧК подкрепя кампанията за поредна година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Ямболски цървул

преди 3 години

Имам шофьорска книжка от 1999.5 март .Бях на 18 г. и 2 месеца,когато я взех.Нито едно нарушение нямам.Постоянно карам от тогава коли.Имам Ц и Е.Никога не съм бил предпоставен случай за ПТП.А в сегашно време е пълно с убийци по пътищата!

12

Цецо Мен

преди 3 години

До 1По тази логика някои трябва да гласуват след 60. Проблемът е в контрола , а не във възрастовата граница. Кат създава впечатление, че повече съществува за изкарване на пари, а не да следи за безопасността.

11

Неновица

преди 3 години

Това някой без завършен четвърти клас го е написал. Как всеки четвърти, бе, прочетете го на глас ако трябва, журналята. Всеки четвърти, 50 човека.

fallback