Снимка: БГНЕС
fallback

Коронавирусът не се разпространява равномерно по градовете, както грипът. Вирусът зависи от събитията, които се наричат "свръх-разпространители", заяви епидемиологът Савина Стоицова в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

"Ако в даден град има масово събитие, то там ще имаме скок на заразените след това", изрази мнение тя.

Oще по темата
Стоицова подчерта, че през последната седмица има покачване на броя на заразените.

"В момента болните са 37 на 100 000, тоест още е не сме стигнали стойностите, които имахме юли, но вървим нагоре. Това важи за цяла Европа. Какво ще се случи от тук насетне зависи от нас", подчерта експертът.

Тя уточни, че е важен въпросът дали ще се спазват мерките. По думите й Европа се опитва да се научи да живее с вируса.

Стоицова обясни още, че е възможно да се заразим с COVID-19 дори през очите.

"Това не е нова информация и се среща и при други вируси. Затова не трябва да пипаме лицето си с ръце. В болниците неслучайно се носят и маски, и шлемове", заключи лекарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

126

Анонимен

преди 3 години

днес ще вляза в магазина да пазаря отново без маска

125

Анонимен

преди 3 години

Ти пък к'ъф си, че да ти дават лична информация ве? Имаш ли правоото да изискваш чужди лични данни? Я си напиши твоите данни да те проверим к'ъф си, що си.

124

Минка

преди 3 години

Всяка година видови грипове се увеличават и всяка година ни напомнят какви ваксини да си сложим. Помислете си КОЙ ИМА ПОЛЗА ОТ ТОВА?? Всяка година имаме грипна ваканция и има заразени и починали, но не се тръбеше за това! И този коронавирус е опасен и този се разпространи по капков път и най-вече по въздуха. Нима не ни пръскат от горе!? Как мислите че вирусът е на всякъде по света. Нима си мислите че се разнася само от човек на човек!? За пари и власт какво ли не правят алчните сатанински ***

fallback