Снимка: Pixabay

От началото на следващата седмица стартира предоставянето на пакети с хранителни продукти от първа необходимост на над 470 000 нуждаещи се в страната. Над 6500 тона продукти на стойност 15,7 млн. лв. са осигурени по Оперативната програма за храни. Програмата е финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица и от държавния бюджет, съобщиха от МТСП.

Право на подкрепа имат лица и семейства, подпомагани от дирекциите „Социално подпомагане“ на различни основания.

В основната целева група са включени и семейства, подпомогнати с еднократна помощ, които са инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства и/или COVID-19. За първи път семействата с по трима и повече членове ще получат по два пакета с храни. Увеличението идва в отговор на направено проучване, възложено от Агенцията за социално подпомагане, в което се препоръчва размерът на помощта да се съобрази с големината на семействата.

Подпомогнатите ще получат по 23 кг храни на стойност 55 лв., като пакетите включват 16 вида продукти от първа необходимост. Сред тях са ориз, спагети, лютеница, различни видове консерви, конфитюр, захар, леща, брашно и олио. Раздаването на пакетите ще бъде поетапно и ще продължи и през ноември по график, изготвен от партньорската организация по програмата – Българския Червен Кръст (БЧК).

Коментари Напиши коментар

14

БЪЛГАРИНА

преди 1 година

Не е кой знае какво,Ама е добре...А за тези,който се подиграват и това което имат да го нямат...

13

Ямболски цървул

преди 1 година

Тези,които ще получат първата необходимост ,взимат и социални помощи....бели и образовани!

12

Анонимен

преди 1 година

До ПЕТРОВНе сте чеpни