Снимка: БГНЕС
fallback

Вицепрезидентът Илияна Йотова обявява инициативата "Будната България“. Целта ѝ е да насърчи деца, младежи и възрастни от българските общности зад граница да изразят своята връзка с България, с нейното минало и бъдеще, съобщиха от прессекретариата на Президенството.

Те могат да разкажат или покажат всичко, което ги зарежда със сила и самочувствие, че са българи – например любимо място в Родината, предадените през поколения традиции, паметта на своя род, прояви, поддържащи българския дух зад граница.

Всички желаещи да се включат могат да го направят, като изпратят видео запис, не по-дълъг от 3 минути. За сцена на виртуалния форум вицепрезидентът Йотова отново предоставя своя канал в ютуб и официалната си страница във фейсбук.

"Чрез видео материалите като с камъчета от мозайка ще сглобим образа на България на всички – будната България", посочва Илияна Йотова.

За финал на инициативата е избран 1 ноември – Денят на народните будители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Реалист

преди 3 години

Тая вещица има в предвид ПАРИЧКИТЕ на бългзрите в чужбина!

63

Анонимен

преди 3 години

Да съберем първо откраднатите милиарди от БСП-номенклатурата, другарко Йотова.Кольо Парамов непрекъснато говори за тези присвоени пари от външнотърговските дружества - 49 милиарда долара. Пари на държавата, прехвърлени в офшорки след 1989 г.Присвоени народни пари. Това са първите олигарси от редиците на БСП. И тази партия се смята за лява.

62

Анонимен

преди 3 години

Тю,машаллла как се е ояла др.Йотова той и др.Радеф не отстъпва,така е от нищоправене резултата е на лице!!!

fallback