Снимка: БГНЕС
fallback

Удължаване на извънредната епидемична обстановка до края на ноември ще препоръча главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Кунчев обясни, че това се налага заради повишаване на заболяемостта в Европа, предаде БНТ.

Прогнозите са, че заради началото на учебната година това ще се случи и у нас. Той очаква в края на другата седмица да има болни ученици, които са се заразили в училищата, а не преди 15 септември.

Oще по темата

"Това, което очакваме, никак не е оптимистично, по три причини - стартът на училищата, започващата вълна в Южна Европа и възможността за присъединяване на нови респираторни вируси през следващите един-два месеца. Затова, ако Министерският съвет приеме, по-удачно би било този път да удължим извънредната обстановка до края на ноември", заяви доц. Кунчев.

Нови противоепидемични мерки няма да се въвеждат.

Окончателно решение за удължаването на епидемичната обстановка трябва да вземе правителството.

Доц. Кунчев каза още, че се очаква другата седмица да бъде подписан договорът за доставка на противогрипните ваксини за възрастни хора. Те ще са безплатни и прогнозите са, че ще бъдат в кабинетите на семейните лекари в средата на октомври. Според доц. Кунчев ще има достатъчно време за имунизация на желаещите преди настъпването на грипа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

122

,,,

преди 3 години

Отварянето на училищата е огромна грешка! Кунчев знае това и стои безучастен? Явно някой има интерес от "втора вълна".

121

Анонимен

преди 3 години

Бавно убиваш 7 милиона човека, без дори те да се осъзнават и го правиш умишлено за пари! От теб освен стръв за акули, друго не става!

120

Анонимен

преди 3 години

Нагъл лъжец! Ти освен да говориш бебешки лъжи за пари пред национален ефир и в социалните мрежи, друго можеш ли?

fallback