fallback

Смартфоните влияят негативно върху качеството на паметта. Това сочат данни от скорошно проучване.

Децата, които активно използват мобилни телефони, по-трудно запаметяват факти и краткосрочна информация.

Според специалисти употребата на таблети е сред честите причини за късното проговаряне при някои деца. Работата с мобилно устройство е привлекателна заради свободния достъп до неограничена информация. Това от своя страна обаче влияе негативно относно запомнянето на фактите.

Децата, разполагащи със смартфони, имат по-забавена реакция на светлинни и звукови сигнали и допускат повече писмени грешки, категорични са експертите.

Какъв ефект има техниката върху най-малките и как да ограничим екранното време до минимум? Разговор по темата с логопеда Арпи Масихи в предаването ''Директно'' по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

баба мара

преди 3 години

затова трябва да се забрани говоренето по телефона в гр транспорт не е хигиеничноуврежда ни сърцето и мозъка и сме принудени да слушаме просташки разговори

12

Св

преди 3 години

Всеки ден се разминавах с един мъж, не знам защо ми е правил впечатление толкова, но ВИНАГИ носи смартфеон, ходи по централната улица (малък град) и гледа в него. Все едно по навигация, но съм сигурен че няма как да обърка накъде да ходи :) . Не поглежда никъде, само в него, почти гениално. Странното е че мъж на над 40 год. (не тийн). Не го бях срещал скоро, вчера го гледам отдалеч, викам дали се е оправил човека. Приближавам - той гледа едновременно вече в два смартфона - талант!

11

До 1

преди 3 години

Преди 4-5 год. си купих смартфон за пръв път. Ползвах го 5-6 месеца и го подарих. Оказа се, че ми отнема много време. Не за соц. мрежи. Ами да погледна, да настроя нещо все ме дразнеше. Безсмислени съобщения и картинки във вайбър. Поне на мен с нищо не ми допринесе за развитие, или някаква изгода. Станах наистина роб на светещото чудо. Не ми стига работата с компа ами и това да ми поврежда очите. На средна възраст съм и винаги съм ползвал телефон с копчета. Пак си купих такъв.

fallback