fallback

Братята Теодор и Валентин Цветкови решават да се изправят пред ново предизвикателство и се включват в кампанията "Образование за всяко дете". Целта на кампанията е да разработи онлайн платформа за обучение на деца с увреждания.
 
За разработването на онлайн платформата са необходими около 400 000 лева. 
 
"Кампанията ще предоставя видео, курсове, материали на деца с увреждания, техните родители и учители, защото те също имат нужда да помагат на децата си", обясни Валентин Цветков пред Bulgaria ON AIR.
 
И двамата братя са изявени спортисти и не за пръв път взимат участие в подобни инициативи. Целта на Валентин този път е да пробяга 280 километра в рамките на 7 дни.
 
"Всеки ден имам за цел да бягам 40 км. Започваме в 4 часа, след това спираме в 11 на обяд. Започваме отново в 4 и приключваме в 10-11 вечерта", допълва още Валентин.
 
А брат му Теодор Цветков ще се включи с плуване. Неговата цел също е 280 километра до 20 септември. 
 
"Надяваме се това да бъде възможно, защото както можете да видите, времето сутринта беше тихо, сега има вятър, има течение. Не може да се гарантира че ще бъдат изпълнени 280 километра, но ние правим всичко възможно", обясни Теодор.
 
Братята често се включват в благотворителни инициативи, като с една от тях Теодор дори постави рекорд на Гинес за преплуване на 10 километра с вързана към тялото ръка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Сандо

преди 3 години

и как с бягане и плуване смятат да помогнат за спечелването 400.000 лв., ей това не разбрах само

3

Гого

преди 3 години

Искам и аз да помогна! От утре, в продължение на 9 дена, ще ставам всяка сутрин в 9 ....

2

Ф.С.В.

преди 3 години

Браво на Момчетата -ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!- НАЙ ХУМАННОТО НЕЩО Е -ДА ПОМОГНЕШ НА НУЖДАЕЩИ СЕ ХОРА!! ДАНО ГОСПОД ИМ ДАВА ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ В ЖИВОТА!!! ТЕ ТОВА МОГАТ - И ТОВА ПРАВЯТ В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО -БРАВО!!

fallback