Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback
Общ преглед
 
Нови автобуси ще превозват пътниците към Витоша. Те ще се движат по линиите 63 и 66. Общината вече ги е купила, а туристите още от този уикенд ще могат да се възползват от тях. Кметът на София Йорданка Фандъкова също присъства на представянето на новите автобуси.
 
Тя уточни, че местата за седящи в превозните средства са 55, а за правостоящи – 21. До края на епидемията първите седалки няма да могат да се използват.
 
"Работим усилено да подобрим достъпа до планината. Миналата година пуснахме 10 такива автобуса, с новите стават 15. Те ще могат изцяло да покрият двете линии.  Работи се и по въпроса да има автобуси, в които гражданите да могат да превозват своите велосипеди до Витоша", коментира Фандъкова.
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

америка1332002

преди 3 години

оказването на помощ на хора изпаднали в беда е морално задължение на двете арийски нации в европа-германската и българската. най-висшата раса в света не мове да е безучастна към страданията на други хораПрочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2020/09/11/predlagame-na-gyrciia-da-priemem-deca-ot-lagera-moriia.462615

17

шофьор

преди 3 години

тези рейсчета нови ли са? като гледам някой ги е "бракувал" като ги е продал на нас с лек освежителен ремонт. скоростите са ръчни - такива не съм виждал от доста време

16

66

преди 3 години

"Миналата година пуснахме 10 такива автобуса, с новите стават 15." Значи новите са 5. За две линии. В които автобусите преди пандемията се пълнеха до пръсване и хората оставаха да чакат следващия. Това за хвалене ли е? Как не я е срам?

fallback