Снимка: БГНЕС
fallback

България предложи на Гърция да приеме 20 деца от изгорелия мигрантски лагер "Мория" на остров Лесбос, които се намират там без родителите си.

Oще по темата
Общо 400 непридружени деца са сред близо 13-те хиляди мигранти, които останаха без подслон, след като пожар изпепели приемателния център.

Редица държави вече предложиха да приемат мигранти от лагера "Мория". Премиерът Бойко Борисов разпореди на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски да предприемат необходимите постъпки пред гръцката страна.

МВнР вече уведоми с нота за намерението си и посолството на Република Гърция в София, съобщиха от правителствената пресслужба.

Днес в посолството на Република България в Атина бе получено и писмо от алтернативния министър по миграцията и убежището Йоргос Кумуцакос с молба за подпомагане на гръцката страна с предмети от първа необходимост с оглед задоволяване нуждите на останалите без подслон обитатели на лагера "Мория".

Писмото е изпратено и до останалите посолства на страни от ЕС. България ще се включи заедно с останалите държави-членки в осигуряването на тези материали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Франко

преди 3 години

Нека да се уточним- предлагаМЕ значи, че всички в България го правим. Е, аз не съм предлагал, за което предлагам тези, които са предложили да си ги приемат у тях. Като гледам това са Б.Б. и Катето Захариева, предполагам къщите им са достатъчно големи,за да приемат 20 човека.

79

муспи

преди 3 години

България предлага, лагера да се премести от Гърция в България, заради което ЕС ще я затрупа с Пособия! Механизмът на Голямата изгода ще е такъв: Ще се привеждат огромни суми, милиарди, в ГЕРБ (обезателно остават на власт) - и чмигновено ще се усвояват.

78

Само ПП ВЪЗРАЖДАНЕ

преди 3 години

герберастът Баце се подмазва на ЕС и САЩ и затова се натиска да вземем хрантутници, мързеливци и престъпници-***, които нямат нищо общо с нашите работливи и дружелюби мюсулмани.

fallback