Снимка: БГНЕС
fallback

Близки на убити на пътя търсят справедливост. Преди 2 години украински шофьор на ТИР мина през мантинела на автомагистрала "Тракия", влезе в насрещното и премаза колата на бременна млада жена и приятеля й. Младото семейство пътувало от Бургас към София за преглед при лекар.

Сестрата на загиналия Ивайло – Доротеа Минчева, написа и призив в социалните мрежи, след като се оказа, че присъдата на шофьора е намалена, предаде Нова ТВ.
 
"Това е третият път, в който намаляват присъдата. Тя в момента е намалена на 4 години и 8 месеца. Това е последното решение, което получихме, но все още не ни е ясно защо е намалена. Първоначалната присъда беше 12 години, след това беше намалена на 9 години поради признаване на вина", обясни тя.
 
Близките на загиналите все още не знаят как точно е причинена катастрофата. Те имат данни, че преди да се удари в мантинелата, камионът се е блъснал в пътни знаци, обозначаващи предстоящ ремонт.
 
"Химическа експертиза доказва, че шофьорът има химически вещества в кръвта. Не мога да кажа дали не е заспал", добави Доротеа Минчева.
 
В едно от решенията на съда се казва, че украинският шофьор не е нарушил правилата за движение. Близките на загиналите не могат да си обяснят този довод, при положение, че камионът е влязъл в насрещното. Случаят вече не се води и особено тежък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 3 години

Е български съд, каква справедливост очакват. Ако се даваха тежки ефективни присъди за ПТП-та, нямаше пътищата да са пълни с джигити дето не спазват елементарни неща като предимства и светофар и да не се изпреварва без видимост. Всеки си бичи с колкото му е кеф, кара в която лента му харесва и е безсмъртен. А ако се случи катастрофа - условна и айде пак. За съжаление. Пожелавам сила на семейството, да се преборят за поне минимална ефективна присъда. Все пак е убил двама души и едно бебе.

23

Анонимен

преди 3 години

Доколкото помня, двете платна на магистралата са били вкарани в едно и той не е успял да намали и дасе престрои. Тая пролет на два пъти ми се случва да попадна на ремонтни групи, които работят в лявата лента, а знаците са поставили буквално на 5 м преди ремонта. Едните бяха на Околовръстното при Царско село - изскачаш изпод моста с 90-100 и пред тебе куп коли отчаяно мигар с аварийките, да не ги натресе някой. Други едни на Цариградско мият с цистерна лявата лента - да ти се изправи косата

22

Анонимен

преди 3 години

Намерете си тв интервю на Боко, в което се хвалеше, че нарочно не ремонтира един участък от магистралата, строен от БСП. За да гледали хората лишото качество и да сравняват. Две седмици след това тир мина през изгнилата мантинела и уби семейство от трима души.

fallback