Снимка: МЕ
fallback

Дългосрочен заем от 50 млн. лв. ще предостави Българският енергиен холдинг на най-голямото въгледобивно предприятие "Мини Марица-изток" ЕАД.

Oще по темата
Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова след провелото се днес заседание на Браншовия съвет за тристранно сътрудничество, минно дело и геология.

Холдингът отпуска 50 млн. лв. за осъществяване на инвестиционната програма и ремонтни дейности в мините, както и допълнително 5 млн. лв. за увеличение на заплатите на служителите от месец октомври тази година.

В рамките на Браншовия съвет е била дискутирана и европейската рамката в областта на енергетиката. "Успяхме да се преборим за 1.178 млрд. евро, които са предвидени именно за най-добрите мерки за преход към нисковъглеродна икономика", посочи Петкова.

По думите й България ще продължи да разчита на централите, произвеждащи енергия на въглища до 2030 г. с хоризонт до 2050 г. В комплекса се произвеждат 46% от енергията на страната.

Петкова обясни, че все още не е приключила проверката на "Булгаргаз" как е образувана цената, която дружеството поиска от 1 септември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

анонимен

преди 3 години

Прoдaвaм индивидуaлнo ВEИ - вeлocипeд c динaмo. Зaрeждa здрaвocлoвнo бaтeрии нa тaблeти, aйфoни....! Кaтo cпрaт "Мaрицa-Изтoк" oтвaрям мaгaзин oнлaйн! Вcички фoрумни eкcпeрти c oтcтъпкa!

26

Данъкоплатец

преди 3 години

Пак ли бе?! Ако така продължавате скоро и БЕХ ще фалира! Изливате милиарди в каца без дъно! Като паднете от власт ще ви съдим за прахосаните и плячкосаните милиарди народна пара!

25

анонимен

преди 3 години

До До 11 Забравяш още няколко градчета и градове! Аз ги зная, ако ги напишеш - признавам, че живееш там! Ако пишеш и кое е партизанското име на Нова Загора - признавам без условия!

fallback