Снимка: БГНЕС
fallback

И днес граничният пункт "Илинден - Ексохи" остана затворен, въпреки информацията, че от днес, 7 септември той ще заработи.

Превозвачи, шофьори и сезонни работници се събраха пред граничния пункт, с надеждата, че ще могат да преминат, но това не се случи.

От Министерството на външните работи заявиха за БНТ, че днес пунктът няма да заработи. Очаква се това вероятно да се случи утре. Ако все пак "Илинден - Ексохи" бъде отворен утре, през него ще могат да преминават само товарни камиони.

Опасенията на превозвачите и собствениците на фирми от гоцеделчевския регион са, че граничния пункт няма да бъде отворен и утре.

Превозвачите търпят огромно загуби от затварянето на пункта. След като неколкократно те алармираха институциите и излизаха на мирни протеста, сега отново обмислят форма на протест в близките дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Има ли държава?

преди 3 години

Гърците разиграват нашите превозвачи както си решат. А какво прави правителството и по-точно външното ни министерство за да им помогне?

5

Анонимен

преди 3 години

Така се прави за да се съботира търговията на българите. Гръцкия продук е по лош и по скъп от българския. При тоеа земеделец грък е трудно да видиж.

4

Анонимен

преди 3 години

Загубите на българските фирми, коя държава ще покрие щетите им.

fallback