Кадър: Нова тв
fallback

„Коронавирусът най-лесно се предава в семейството. Някои пациенти имат сериозни поражения по белите дробове, други - значително по-малки. Факт е, че все още не можем да кажем какво точно ще се случи с тези хора след 6 месеца или година”. Това коментира д-р Марин Пенков, началник Образна диагностика в УМБАЛ „Св. Иван Рилски”, пред Нова тв.

„Конкретно върху белия дроб виждаме различна степен на фиброза. Белодробната тъкан, с която човек диша, става нефункционална. Не сме наясно доколко тя ще се възстанови във времето. Ще остане ли така до живот? Братовчедите на този вирус - SARS и МERS, водеха до поразяване на белите дробове до гроб", каза още д-р Пенков.

Oще по темата

Според него в България не се спазват никакви мерки, защото хората не вярват в тях.

„Ако човек се разходи в града в петък или събота вечер, ще види, че баровете и градинките са пълни, не се спазва дистанция, не се носят маски... За тази половин година ясно се разбраха елементарните действия - маски, социална дистанция, миене на ръце. Те могат да потушат пандемията", заяви д-р Пенков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 3 години

Не казвам, че го няма, просто не познавам ниой, който да го е карал или кара в момента. А вие познавате ли? Лично, не само да сте чували от някого. Или случайно да сте го карали? Дайте да преброим реалните случаи и нещата ще се поизяснят.

20

NJI

преди 3 години

Кой Коронавирус?

19

Анонимен

преди 3 години

на този всеки ден ли ще му пускате какво си мисли. Всичко което казва го чухме още първите два месеца от заразата още от китайските лекари. Хайде запълвайте си страниците с нещо актуално. То вярно че всяко ново е добре забравено старо ама чак толкова бързо да забравяме......

fallback