fallback
Емблематичното предаване "Операция история" се завръща в ефира на Bulgaria ON AIR навръх 6 септември – денят, в който честваме съединението на страната. Първото издание след лятната ваканция ще срещне зрителите с признати експерти в областта на историческото минало, които ще спорят за това празник или национална трагедия са събитията от 9 септември 1944 г.
 
В неделния следобед, в студиото ще влезе един изключителен познавач на българската история - издателят Петко Колев. Заедно с водещия на предаването Росен Петров ще се върнат назад във времето, за да открият следите на изгубено народно единство. Двамата ще разговарят и за това защо българите са "клали" българи по онова време.
 
Предаването ще продължи с дискусия върху една от най-оспорваните теми от миналото – за значението на Деветосептемврийски преврат и неговите последици за народа. Своите гледни точки ще представят бившият преподавател от военна академия полковник Йордан Костадинов и специалистът по международни отношения и главен секретар на СДС Илия Лазаров.
 
Не пропускайте специалното празнично издание, с което предаването „Операция история“ ще постави началото на нова поредица от интересни срещи, исторически спорове и мистериозни разкрития – тази неделя, 6 септември, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

СВЕТЛА МУ ПАМЕТ!

преди 3 години

... "Вечна дружба между СССР и БКП! Да живее българското БКП, да живее съветското БКП, да живеят всички БКАПЕТА по земните калбета! Бурни ръкопляскания! Трагедия!

103

БКП/ 05.05.2000г.

преди 3 години

До 107. Искаш отговор! " Когато над Дунав се мръкне ... "! Запознат съм с поезията и биографията на Христо Кърпачев, партизанин, антифашист, лежал в затвора за антивоенна дейност, загинал млад на 32г. в полицейска престрелка на Сливешки ливади! Много добър поет, но ако знаеше какви издевателства ще вършат пребоядисаните "комунисти", над българския народ, щеше да се обърне в гроба, щеше да съжалява, че се е жертвал за това престъпно комунистическо управление на БКП, вече забранена със закон!

102

БКП-БСП е позор...!

преди 3 години

ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ 1944г. е най-зловещия, мрачен, черен ден за българския народ! Ден на озверели хора, преврат и убйства, ден на позор и безчинства! Ден, поставил началото на 45 годишен терор над българския народ! Създалата се партия БКП по руски модел, изби българската интелигенция, скалъпи проташкия народен съд, построи 86 на брой лагери на смъртта по сталински-хитлеристки образец! Над 60 000 са невинните жертви на комунистическата власт! С криминалната си биография БСП е позор за България

fallback