Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

В началото протестът започна добронамерено. След 20 ч. вечерта обаче се появиха група младежи, които започнаха да ни замерят с яйца, което ни принуди да си сложим каски и щитове. После продължиха с хвърляне на пластмасови и стъклени бутилки, самоделни бомбички. После час и половина непрестанно бяхме подложени на обиди, които не сме провокирали. Лошото беше, че тези хора се бяха смесили с нормалните граждани, които бяха излезли да протестират мирно. Това заяви по време на брифинг Андон Христов, служител от сектор СПС на СДВР, който е бил на първа линия на протестите снощи.

Няма как да предприемем действия, когато провокаторите са смесени с нормалните протестиращи. Няма как един нормален човек да застане срещу вас и да ви пусне в краката бомба, допълни Христов.

По думите му в един момент нормалните протестиращи са се отдръпнали и са останали само провокаторите. Той допълни, че е нямало предварителна информация за появата на провокатори, но винаги се очаква, че може да се появят.

Друг полицай от снощния протест, Иван Манев, разказа, че е получил разкъсна рана на ръката от бомбичка.

"Охранявахме Народното събрание, бях на първи ред с щита. Срещу нас имаше канонада в продължение на близо час. Пострадах, когато бомбичка падна върху ръката ми. Опитах се да я махна, но тя гръмна и ми изгори ръката", каза Манев.

„Полицията беше крайно толерантна. Чудехме се какво се случва. Около час ни бомбардираха, а ние чакахме реакция от началниците, за да предприемем някакви действия. Това беше 1 час, около 60-70 бомби. Атаката беше брутална”, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

141

Анонимен

преди 3 години

До Ха, ха,ха,хаааааааааабе мека китко а десата на тиквата къде е

140

Анонимен

преди 3 години

Там полиция изобщо не трябваше да има. Полицията създаде напрежението и насилието.

139

сталин

преди 3 години

герб е фашистка партия,немедленно арестават б,б

fallback