Снимка: БГНЕС
fallback

Комисията за енергийно и водно регулиране ще направи проверка на топлофикацииите за изготвянето на изравнителните сметки за парно и топла вода.

Повод са изнесените в медиите сигнали от граждани, че не могат да разберат фактурите си или че приспаднатите суми след поевтиняването на газа със задна дата са малки.

Oще по темата
Наредбата за топлоснабдяването предвижда рекламации и възражения да се приемат в срок до 31.08.2020 г., затова проверката ще започне през септември и ще приключи до 16.10.2020 г., уточняват от регулатора.

КЕВР е изискала от всички топлофикационни дружества подробна информация и данни за готовността за предстоящия отоплителен период, както и отчет за изпълнението на приетите от регулатора показатели за качество на топлоснабдяването през отоплителен сезон 2019 - 2020 г.

В това число влизат норми за качество на топлинната енергия, непрекъснатост на снабдяването с топлинна енергия и качество на търговските услуги.

По-рано омбудсманът Диана Ковачева препоръча на КЕВР извънредна проверка на Топлофикация София заради изравнителните сметки.

Енергийният министър Теменужка Петкова съобщи, че в края на октомври КЕВР ще провери всички топлофикационни компании как са изпълнили закона и са компенсирали потребителите за намалените със задна дата цени на природния газ и парното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 3 години

Проверете на бившия шеф на Топлофикация Георги Беловски от къде са му 6те апартамента и от къде пари за тях.

23

Абе

преди 3 години

Като се мълчи, така ще ви дерат.Държавни са все пак.Все едно аз да проверявам жена ми.Станете и променете тези скапани закони на монополистите!Индивидуални договори и който иска парно да си плаща!

22

мхм

преди 3 години

в чужбина за ток плащат по 10 лв. честито, гласувайте за видимите резултати на бойко и гроб

fallback