Снимка: Pixabay
fallback
96-годишен мъж от троянското село Врабево може да стане най-възрастният шофьор на планетата. Преди дни Марин Папурков е посетил КАТ и е подновил свидетелството си за управление на МПС до 2030 година.
 
Мъжът изкарал книжка през далечната 1941 година. Преди половин век купил любимата си бяла ”Варшава”. Той и днес продължава да обикаля с нея из страната и чужбина.
 
"Няма ограничение за шофьорите. Щом се чувстваш добре и лекарят ти даде, че имаш очи, че чуваш, че си с всичките си рефлекси, няма проблем", каза Марин Папурков пред Нова ТВ.
 
През 1939 година той заминава за Чехия. Три години по-късно възрастният мъж получава шофьорска книжка, но се оказва, че тя не е валидна в България. Разбира го едва като се връща в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

чичо Гошо

преди 3 години

До *** Да е жив и здрав дядото.За да не говорим на "аба",проверете статистиката на колко години са водачите на МПС-та предизвикали тежки ПТП с жертви.Колко от тях са без образование и от кой етнос са.Всичко друго е бля,бля,бля.

69

Анонимен

преди 3 години

Аре ве, ти няма да остаряваш, ти ще си вечно млад.

68

злобар

преди 3 години

До Д-р ИсняАма разбира се , той човека може да си е здрав и хиляди пъти по дисциплиниран от сегашните пишман водачи но нали трябва да храним доктори ,полицаи и тази крадлива и смрадлива държава . Ако намерят леснина за пари биха изпращали възрастните и пенсионерите даже всеки месец на прегледи за книжки .

fallback