Снимка: Facebook

Предстоят преговори за събиране на подписи за внасяне на проекта за нова Конституция, каза председателят на НС Цвета Караянчева в Златоград.

"Във вторник започват преговорите. В парламента ще бъдат, с всички парламентарно представени групи, които са заявили желание да разговарят с парламентарната група на ГЕРБ, така че накрая на седмицата ще има възможност да ви инфомирам как са преминали разговорите“, обясни тя, цитирана от БНР.

Още по темата
По повод продължаващите протести, председателят на НС подчерта:

"Няма нищо по-хубаво от това българските граждани да изразяват свободно мнението си, стига да не пречат на другите граждани, защото всички имат права, разбира се, да не нарушават техните права, но виждам, че младите хора изчезнаха от този протест. Ние отговорихме на исканията за Велико народно събрание, за промяна в Конституцията. Тази промяна, която ние предлагаме, това всъщност е само една покана за разговор. Някой се опитва да каже, че едва ли не това ще бъде Конституцията, окончателната, единствено и само на ГЕРБ, но това са абсолютно злонамерени говорители. Това е първа покана за разговор".

Караянчева присъства днес на официалното откриване на почти 3 метра висок паметник на Момчил войвода - "Родопският цар", който се издига до самия ГКПП "Златоград" на границата с Гърция, с дарения от цялата страна.

Инициативен комитет миналата година обяви, че 2020 г. е Годината на Момчил.

Според проф. Николай Овчаров на връх Света Неделя е имало крепост, която категорично свързва с Момчил, но може да го докаже с разкопки. На върха има останки от стена, градена с хоросан, която проф. Овчаров датира още от IV-V век.

Коментари Напиши коментар

97

Покана за разговори?

преди 1 месец

Схемата на Бойко е проста: Ако се съберат 2/3 (160) гласа се правят избори за Велико Народно събрание. Когато се приеме конституция (след половин или даже след една година) се правят избори за обикновено Народно събрание.
И през всичкото това време управлява (и провежда изборите) настоящото гербаджийско правителство. Дори и Бойко да подаде оставка, правителството управлява като правителство в оставка.
Просто, нали? Но няма да мине.
Бойко е нашият Лукашенко. Окопал се е във властта и оставка не дава. Няма да се учудя ако и той започне да пристига в Министерския съвет с хеликоптер и в бронежи

96

гост

преди 1 месец

То вече стана ясно, че промените в конституцията са ги предложили престъпници с цел да станат неприкосновенни. Няма база за разговор лелче. Оставка и вън!

95

ПроСоТо

преди 1 месец

и какъв е тоя женски клуб зад нея?