Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Заболеваемостта от COVID-19 в България в последните седмици е намаляла с 47,5 на сто в сравнение с предходен период. Данните са на Европейския център за контрол на заболяванията, каза пред журналисти в Бургас министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Oще по темата
Той посочи, че към момента най-сериозен е проблемът с персонала в медицинските заведения, който да се грижи за хората с коронавирус.

На въпрос за ситуацията в Дулово, където има масови оставки на медицински сестри, министърът каза, че това е недопустимо, защото са полагали клетва.

Аз като лекар никога не съм си избирал пациенти, заяви министърът. Той информира, че към момента на територията на Бургаска област 94 души са с положителни проби, като от тях десет са в лечебни заведения. Шестима са настанени в УМБАЛ-Бургас, четирима са в Белодробната болница в града.

Министърът посочи, че в Бургас има много добра координация между всички структури за борба с коронавируса, предаде БТА. В Бургас общо за целия период на заразата са отчетени 396 положителни проби.

Министърът е на посещение в морския град, където проведе срещи с екипа на Регионалната здравна инспекция, Кризисния щаб за борба с коронавируса и директори на лечебни заведения. Той ще посети още новата сграда на Комплексния онкологичен център в Бургас, Инфекциозното и Спешното отделение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

лекар

преди 3 години

Не мога да укоря младите колеги,че бягат.Никой не заслужава да живее така зле както ние живеем!Сещам се и за колега който като разбрал,че синът му искал да следва медицина го е разубедил.И днес синът му -вече към 40 годишен е университетски преподавател-има друга професия,прилични доходи и спокоен живот.Сигурен съм,че нещата няма да се оправят-управниците си имат правителствена болница,военните-ВМА.Тези които имат власт и оръжие са осигурени и не им пука за нас останалите!

42

лекар

преди 3 години

Затова нямаме лекари и сестри.Другата причина е заплатата.Преди време отидох в едно отделение и лекарка пред пенсия ми показа фиш за заплата с 625 лева.Тя беше педиатър-пенсионра се и напусна.Отделението в което работеше бе глобено заради грешки в документите два поредни месеца с по 8000 лева.После ми показаха къщата на служителката в РЗОК която ги е глобила.Ами и кмета ни няма такава!Дочух,че 25%от глобите получавал глобяващият!Та не се чудете защо всички бягат и не искат да следват медицина.

41

лекар

преди 3 години

Над 90% от лекарите сме над 55 години.Младите хора вече предпочитат да следват всичко друго,но не и медицина.И нормално е да е така-влезте в която и да е болница вижте как изглежда отвътре-коридори,стаи,тоалетни.Усетете какви миризми се разнасят отвсякъде и ще разберете защо е така.Кой ли би искал да работи в такива условия?Аз не говоря за заплати-говоря за условията в които са настанени болните.Ако сте болен прфестоят ви там ще е няколко дни,а ако сте лекар или сестра-40 години!

fallback