fallback

Стотици новозаразени, хиляди направени тестове и десетки починали. Ежедневно се будим с тази информация за коронавируса и си задаваме много въпроси.

Какво обаче стои зад сухите цифри по време на пандемия?

Редица специалисти вече обясниха, че броят на новозаразените не значи същият брой болни, както и че от основно значение е броят на направените тестове за денонощието.

Остават въпросите и относно починалите от COVID-19 – вирусът ли е причината или придружаващите заболявания. Кога една пандемия е в пик или плато и как да се ориентираме в огромния поток от информация – разговор по темата в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR с Момчил Баев, основател на Фейсбук групата "Science in the Crisis".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

още един въпрос

преди 3 години

положителните случаи различни нови хора ли са или са просто положителни тестовена един човек се правят по няколко теста особенно ако е положителн някой резултати ако от 5 теста 3 излязат положителни за един човек тогава какво имаме1 новозаразен или 3 като цифра?това също не е ясно и моите наблюдения са че се дават положителните тестове като бройка новозаразени което е абсолутно грешно

3

Неграмотност

преди 3 години

"Какво обаче стои зад сухите цифри по време на пандемия?"Зад цифрите стоят числа и нищо друго, а зад числата стои нещо, което подлежи на коментар, но когато някой не разбира за какво говори, използва понятието цифри.

2

Анонимен

преди 3 години

Не е много вярно написаното в новината. Май някой дилетант си прави свободни упражнения по темата.

fallback