Снимка: БГНЕС

В разгара на летния сезон Агенцията по безопасност на храните и здравната инспекция правят засилени проверки на заведенията по морето.

Това лято освен за съответните разрешителни и качествена храна, инспекторите проверяват и спазват ли се противоепидемичните мерки.

Според двете институции сред най-честите нарушители са временните обекти, разположени край плажната ивица за лятото. Често получавали сигнали от граждани за персонал без маски.

При проверка днес, в заведение на случаен принцип в Морската градина на Бургас, в която участва и екип на БНТ, подобни нарушения не бяха констатирани.

"Спазени са изискванията, персоналът е с маски, има дезинфектанти за повърхности, за ръце. Лични здравни книжки – редовни. Нямаме нарушения в момента на проверката", заяви старши инспектор в РЗИ-Бургас Богомила Цветкова.

"Измерва се температурата в средината на продукта, за да се докаже тази безопасност на храните. Водят се записи, имат си изправни дигитални термометри", допълни Венка Ангелкова, инспектор в БАБХ-Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase