Снимка: БГНЕС
fallback

Релсата, която протестиращи носят от Свиленград до София ще бъде на Орлов мост тази вечер.

Огнян Христонев и Атанас Бюлбюлев тръгнаха от Свиленград преди четири дни с парче релса от теснолинейка в ръце. Тя ще послужи за паметник на Свободата и ще бъде кулминацията на техния поход, съобщава БГНЕС.

Релсата е символ на всички празни обещания и неизпълнени ангажименти на това правителство, а и на предишните, заяви пред БГНЕС Анастас Гогов, който носи релсата до входа на София.

Oще по темата
Протестиращите напомнят, че преди две години на 1-ви август, тогавашният вицепремиер Валери Симеонов се закани: "Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя".

"Вече две години Валери Симеонов все още не е изпълнил обещанието си. Релсата, която ще носим по пътя към София е символ на празните обещания. Символ на излъганите хора, гласували за сегашното правителство. Релсата е символ на твърдата решителност на голяма част от българския народ", казват инициаторите на "Походът на свободата".

За да издигнат паметник тази вечер протестиращите ще носят камъни, тухли, бордюри, плочки и винкели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

129

Анонимен

преди 3 години

"Релсата е символ на твърдата решителност на голяма част от българския народ" Българският народ не е възможно да има толкова тъ па идея.

128

Анонимен

преди 3 години

Тея клоуни сигурно са пратени от уволнени за корупция митничари

127

Шиши

преди 3 години

***, борите ли Комунизма :))))

fallback