Снимка: БГНЕС
fallback
За огромен брой хора никога няма да бъде доказано, че са се сблъскали с COVID-19, заяви доц. Андрей Чорбанов от Департамента по имунология в Института по микробиология към БАН пред Нова тв.
 
Той смята, че е трябвало още в предишните месеци в изолация да бъдат поставени хората от най-рисковите групи – възрастните и тези с хронични заболявания.
 
"На всички останали трябваше да бъде позволено да контактуват без никакви ограничения. Така щеше да има един бърз и голям пик и всичко да отмине", смята доцентът.
Oще по темата
 
Той е категоричен, че новата учебна година трябва да започне присъствено.
 
"Децата и в момента играят заедно, така или иначе са на групи, не мисля, че училището е някакъв много по-рисков фактор", заяви доц. Чорбанов.
 
Специалистът припомни, че далите положителни проби за COVID-19 деца не са болни. Грипът, например, често водел до много по-сериозни последствия за здравето им.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Професора

преди 3 години

Това го кажете на хилядите загинали , на хората сблъскали се с вируса ,на тяхните близки.*** неграмотни ,но големи философи.Марш от тука гкупендър.Тия ги приказвай на някой друг.Не всички са глупави като теб.

85

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Хората на негово място вече и ваксина направиха. Почнаха да я тестват. Той седнал да си чопли носа."Хората на негово място имах 9 цифрени бюджети на разположение. Или си мисли, че някой учен седи в мазето и смесва съдържанието на епроветките и отпива, да види дали работи?

84

Българин

преди 3 години

Тоя направо си е провокатор. Твърдението че грипа бил по опасен е на *** и платени провокатори. Този е за затвор!!!

fallback