Снимка: БГНЕС
fallback

369 лева да бъде официалната линия на бедност за 2021 година. Това предвижда проект на правителствено постановление, който беше качен в портала за обществено обсъждане към Mинистерския съвет, предаде Bulgaria ON AIR.

За тази година линията на бедност е 363 лева. С новия проект се предвижда догодина тя да бъде с 6 лева повече. През изминалата седмица в портала беше качен и проект за определяне на методиката, по която ще се изчислява линията на бедност.
 
Предвижда се социалният министър да я определя, спрямо възможностите на бюджета. Причина за промяната е кризата, която беше предизвикана от коронавируса. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Щерю

преди 3 години

Всеки български гражданин с индивидуален месечен доход под 800 лв. си е реално беден човек. А такива са 85-90% от българите...

22

Жоро

преди 3 години

До Оставка 15 Другарю .Всичко, което си написал направихте вие - червените!БКП,БСП и вся осталная ***.Бойко е също част от номенклатурата, но поне работи със Запада-Краде по-малко от вас и прави НЕЩО и за тази нация.Вие разтурихте тази държава, Вие изгонихте кадърните и умните от БГ, и вие днес сте тези, които искате да затриете окончателно БГ.

21

Жоро

преди 3 години

До Анонимен 20 Да не искаш да кажеш, че с БКП(БСП) ще си по-добре?'боико' както ти пелтечиш е поне по-малкото зло.Сложи нелия на власт, па след това пиши(говори) простотиите си.

fallback