Снимка: БГНЕС
Жена е мамела като гарантирала, че може да осигури работа в АЕЦ "Козлодуй. По случая се води разследване под ръководството на Районна прокуратура – Козлодуй, съобщиха от държавното обвинение, цитирани от "Монитор".
 
До този момент е установено, че в продължение на месеци - от август до ноември 2019 г., чрез залъгване на лице, с цел имотна облага, била нанесена вреда в размер на 9000 лева. Жената е привлечена в качеството на обвиняема, след като са събрани доказателства за извършената измама.
 
Жената се е съгласила на съдействие пред заместник изпълнителния директор на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД за започване на работа в дружеството, на длъжност "Ръководител договори в складово стопанство". Дори е заявила и размера на стартовата заплата – 3500 лева. За извършената "услуга" измамничката получила 9000 лева.
 
В хода на разследване на престъплението тя е била задържана. Наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" по искане на Районна прокуратура - Козлодуй.
 
По чл. 209, ал. 1 от НК – набавяне на имотна облага чрез възбуждане или поддържане на заблуждение, с причиняване на имотна вреда, законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от една до шест години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase