Снимка: БГНЕС
fallback

Болничната система започна да се връща към нормалния си вид, но това е бавен процес. Излязохме от една криза, с много нисък пациентопоток, заяви пред БНТ проф. д-р Николай Габровски, заместник-директор на "Пирогов”.

Ние вече сме много по-готови за пациенти със симптоми на COVID-19. Ситуацията е изключително динамична. Много трудно е да се изработят правила, които да са универсални. Работи се постоянно в тази посока, каза проф. Габровски.

По думите му предстои ни една зима, изпълнена с неизвестни. Затова е необходимо подписването на този анекс, като се надявам цените на всички клинични пътеки да се вдигнат поне с 10%.

Първите срещи с вируса бяха много тежки. Бих казал, че ставаме все по-добри и по-спокойни в този процес. Броят на позитивните случаи зависи много от броя на направените проби, подчерта специалистът.

Процентът на заразени от тестваните в България към момента се движи между 4 и 6%. В момента има около 30-ина души с COVID-19 в "Пирогов", обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 3 години

"Вече сме много по-готови за пациенти с COVID" - да приемем загубата им...Иначе си е старото положение!

8

Анонимен

преди 3 години

Пак става въпрос за едни пари по едни пътеки да се завишат.Готови ама друг път!На Пирогов само спешното работи както трябва,другото е кой оцелее!

7

Анонимен

преди 3 години

Е Николай,остава да кажеш,че не сте готови а искаш над 10% увелиение цената на пътеките.Готови сте и още как!?Чували имате и щом някой влезе в реанимация се пише ковид,чувала и в мазето!

fallback