Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До два-три дни премиерът Борисов ще обяви свои решения, с които смята, че ще успокои хората. Това обяви самият той.

"Това е поредният опит да се отслаби напрежението, да се добута до октомври и предсрочните избори да станат безсмислени. Това е целта на занятието", коментира социологът Кольо Колев в "Денят ON AIR".

Журналистът Юлий Москов изрази мнение, че в момента на улицата е енергията на разрушението.

"Вече месец и няколко дни никой не задава най-важния въпрос. А после? После какво? Тези дни дадоха един парадоксален резултат. Онези, които започнаха цялата кампания, първи загубиха. Те нямат подкрепа. Оказва се, че печелят други, за които в началото не се споменаваше", допълни журналиститът.

По думите му прогнозите, че Слави Трифонов ще стане втора политическа сила, са нелепи.

Според Колев на хората им е писнало от много лъжи и това ги е изкарало на улицата. Той добави, че без съмнение има хора, които играят игрички на протеста, но основната маса не е от това. А причината е нещо, което се е трупало с години.

"Арогантността на управляващите в продължение на години изкара хората на улицата и те не искат да търпят повече", категоричен бе Колев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му дали ще има предсрочни избори, зависи от натиска на протестиращите и поведението на управляващите, но при всяко положение това е краят на ерата на Борисов.

"Няма никакъв шанс това управление да се запази", смята Колев.

Според Юлий Москов страната ни има нужда от промяна.

"Младите са нашето бъдеще. Тази песен я слушах 50 години. Докога така? Не мислите върху това, което говорите", категоричен бе Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase