Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Няма арестувани през нощта, предстои да продължим разговори с протестиращите с цел възстановяване на обществения ред. Това каза на брифинг гл. инспектор Красимира Стоядинова от СДВР.

„Предстои да продължим разговори с тях, като единствената цел е да възстановим обществения ред и да се възстанови движението по пътните кръстовища. Отново ще изразя позицията на СДВР, че уважаваме правото на протест на всички граждани, но в същото време призоваваме протестите да бъдат мирни, да се съобразяват със законовите разпоредби и наистина да не пречим на всички останали живущи в столицата“, коментира още гл. инспектор Стоядинова.

По думите й на „Орлов мост“ е имало изключително много жени, което е ограничило възможностите на полицейските органи да използват физическа сила спрямо тях.

Oще по темата

Главен инспектор Стоядинова коментира, че събралите се граждани снощи на “Орлов мост” са започнали да изграждат барикади. По думите ѝ протестиращите са вързали кофи за смет една за друга и са преместили пейки върху пътното платно.

Според нея прегражденията възпрепятстват преминаването на линейки, пожарни и други превозни средства със специален режим. Стоядинова коментира, че недоволстващите категорично са отказали да разговарят с полицията.

Събралите са на Орлов мост са започнали дори да събират камъни и бутилки, като са говорели помежду си, че ще ги използват, ако бъдат атакувани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

227

Щирлиц

преди 3 години

По думите й на Орлов мост е имало изключително много жени, което е ограничило възможностите на полицейските органи да използват физическа сила спрямо тях.Когато другарката изрече горното изречение,гласът и се промени,т.е лъже.

226

Случаен минувач

преди 3 години

Червено знаме лесно се вдига, но трудно се сваля! казал Вацлав Хавел през 68-а на студентите левичари в Париж.

225

Хан Крум

преди 3 години

До къде стигнаха началниците от МВР треперят от страх, не смеят да изпълнят закона и изпратиха жена да се черви вместо тях. В НК има текстове за бездействие .ПРокуратурата след време може да ви попита защо сте бездейсвали толкова време.

fallback