Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

През изминалата нощ бе направен опит да се пролее кръв в София. Установени бяха хулигански прояви на незаконно протестиращи лица. Различни групи протестиращи позиционираха на Орлов мост камъни, павета, бутилки. Тези лица имаха намерение да окървавят столицата. Жени и момичета бяха използвани като жив щит, обяви на брифинг шефът на СДВР Георги Хаджиев.

Служителите на СДВР установиха груби вандалски и хулигански прояви, чиято кулминация беше на "Орлов мост", добави той. По думите са къртени пейки, местени кофи за боклук и връзвани с вериги.

Относно желанието за окървавяване свидетелстваше и начина на блокада, който възпрепятстваше дори и преминаването на линейките", коментира шефът на СДВР, коментира шефът на СДВР.

Имаше лица,  призовавали, че е "време да полетят павета". Имаше ултраси от футболни агитки. Целта на всички провокации бе да се предизвика физически сблъсък с представителите на закона и окървавяване на протеста, каза Хаджиев.

Искам да призова организаторите на протестите да спазват законно установения ред. Призовавам медиите да не насаждат напрежение. , посочи той. Ще възстановим конституционния ред в столицата, каза той.

Крайната цел на тези действия бе да бъдем обвинени в полицейско насилие, добави Хаджиев.

Барикадите ще бъдат премахнати. Няма как основни възлови кръстовища да бъдат блокирани. Ще намалим броя на полицаите, охраняващи протестите, посочи той.

Законът е един за всички, а нашата задача е да осигурим спазването му, каза Хаджиев.

В 3.30 в 4-о районна бяха доведени 2 лица, съпричастни към хулигански действия добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

698

Анонимен

преди 3 години

Да, така е за съжаление. Ще търпим фигурата още 15 месеца. Дано ГП не го забрави.

697

Как да махнем Радев?

преди 3 години

Няма да можем,кърлежът е дълбоко впит в тялото на демокрацията.Припроцедура на импийчмънт трябва ЗА да гласуват 2/3 от НС,което приподкрепата на Радев от БСП и някой друг няма как да стане.Въпреки,чеКН разбира,че Радев няма да дели власт с нея ,тя го подкрепя за даотслаби ГЕРБ.Процедура "оставка"?При неговата неутолима жаждаза власт да си подаде оставката?Не 700 човека,колкото са протестърите,а 700 000 няма да го накарат.Така че ще го търпим още година и малко,а след това ГП си знае.

696

Анонимен

преди 3 години

всичко е просто 1 полицията разгонва протестиращи с водни струи (сигурно имат необходимите машини),в съшото време унищожават барикадите,а прокуратурата се захваща с подбудителите в България. Спешно се свиква Парламента и се гласува импиичмъмт на президента.Така се прави в нормалните държави

fallback