Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Преболедувалите коронавирус изграждат имунитет. Не е ясно обаче за колко време. Това заяви имунологът доц. Снежина Михайлова пред Нова телевизия. По думите й стресът влияе на имунната система.

„Последният месец действително има увеличение на броя на тестваните. Прави впечатление, че се обхващат все по-големи групи от населението. Разболяват се повече млади хора, защото те повече пътуват, срещат се с много хора, откакто част от забраните паднаха”, каза още специалистът.

Oще по темата

Тя посъветва хората да се ваксинират за грип и да пият витамини.

„Не мога да кажа какво би се случило, ако човек се зарази едновременно с коронавирус и обикновен грип. Тепърва ще проучваме”, категорична е Михайлова. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен Цитат: "(склонен съм да му вярвам защото изкарах вируса а антитела йок)" Срещу фалшиво твърдение, фалшив вирус или взети 1800лева, антитела няма.

25

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 33 Кое е глупост? Че коронавирусът не изчезна юни месец,нито е сезонен грип. Или че как ще се изгражда групов имунитет, когато имунитетът е нетраен, или как ще се изгражда групов имунитет при високата смъртност за разлика от грипа. Кое е глупост? Че шведите жертваха толкова хора, а техните съседи не го направиха чрез мерки срещу коронавируса? Или е глупост ,че сега у нас в болниците има рекордно много хора болни от коронавирус, в реанимация с коронавирус и починали заразени

24

Последно

преди 3 години

Получава ли имунитет преболедувалият от ковид или не.

fallback