Снимка: flickr
fallback

С 40% са намалели обявите за работа през последната година.

Сравнението е за юли тази година към същия период на 2019-а, според най-популярната у нас платформа за оферти на пазара на труда.

Oще по темата
Само за последния месец резултатите показват 9% спад в предлагането на работни места, предаде БНР.

Анализът показва още, че след началото на пандемията публикуваните обяви за работа във водещите сайтове за работа у нас са намалели с 20%.

През юли вече се отчитат по-малко предложения за работа във всички основни сектори на икономиката. С най-голям спад спрямо предходния месец са хотелиерството и ресторантьорството - с повече от 20% и здравеопазването и фармацията - с 19%. Следват строителството и административните дейности с 11%.

С най-голям дял по предложенията за работа остава София, следвана от Варна, Пловдив, Бургас, Русе и Стара Загора.

70% от публикуваните обяви за работа са концентрирани в тези градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

someone

преди 3 години

За Пловдив освен някоя друга обява ИТ , всичко друго е обща работа за не повече от 400 евра, ако искаш повече трябва да караш откачени графици с работа събота неделя ,без празници и с нощни смени. Добре дошли в комунизма-капитализъм, цените навън капиталистически , труда с комунистически заплати.

9

Това работа ли е

преди 3 години

Цял ден бухаш 10 часа 1 час отиване един час връщане за 800? на месец 6 лева на час работа за вишист, работодателя с основно псува вика блъска гамен. Това не е работа, нито заплащане. Това е краят на една умираща епоха, заедно с бентлитата им.

8

Тодор Илиев

преди 3 години

Спада за всеки сектор е различен! За ресторантьорство е огромен, за IT почти не е засегнат, да не кажа в гейминг индустрията, няма такъв. Там се търсят двойно повече хора от колкото преди 1 година! Пандемията (и всяка друга криза) е пагубна за едни и бонус за други! И без криза хората, които не се дообразоват и не следят кои професии ще се търсят в близко бъдеще - си стоят в къщи, а умните и работливите винаги успяват! Нагласа, възпитание, акъл, обкръжение - много са факторите за неуспеха!

fallback