fallback

Проектът за разработване на българска ваксина срещу коронавируса остава без държавно финансиране до края на годината. Оказва се, че този проект не е един от 7-те одобрени от Фонд "Научни изследвания" на Министерството на образованието.

Oще по темата
Проектът започва още през месец март. Сега обаче той е замразен, тъй като остава без държавно финансиране. Причината - идеята събира 94 точки от общо 100 и така остава сред резервите за финансиране от Фонд "Научни изследвания".

Работата по ваксината засега продължава с помощта на френския институт "Пастьор". Парите обаче няма да стигнат за клинични изпитвания.

Доцент Петрова обясни, че след около две години ваксината може да бъде готова и да се тества върху хора. Тя е категорична, че когато и да стане ваксината срещу коронавирус, ще бъде патентована у нас, независимо дали ще има държавно финансиране, съобщава, Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

Точното заглавие на тази книга Емил Хорозов е "Проектният бизнес и ограбването на науката. Наръчник на управляващия мошеник" и е излязла от печат през 2013 г.

15

Анонимен

преди 3 години

Защото държавата иска народа яко да измре ама яко да измре и не само сега ми още от преди когато си бехме 1 ви по смъртност и демографска криза

14

Да се каже ясно

преди 3 години

Жената не е намерила достатъчно свои хора във Фонд "Научни изследвания", за да подкрепят с гласуването си нейния проект.Всеки институт на БАН е излъчил свой представител във ФНИ, за да преценяват там кандидатстващите за финансиране проекти.Ако не ви е ясно как става далаверата, прочетете книгата на проф. Хорозов "Проектният бизнес. Наръчник на овластения мошеник" и ще разберете защо този професор даде оставката си в знак на възмущение, след като за кратко беше шеф на ФНИ и направи ревизия там.

fallback