Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов призова да спрат провокациите на протестите и те да са мирни.

Това е демокрацията, не сме отишли да пречим на никого нито на Пленума, нито на Бузлуджа, коментира той.

Борисов подчерта пред актива на партията, че събранието е в София Тех Парк, като място, в което е много видимо какво е направено от правителството. Успяхме да вдигаме БВП с милиарди на година, много усилия вложихме и последно почти равни с Естония - най-малък външен дълг, подчерта премиерът.

Oще по темата

Борисов заяви и че правителството се е справило най-добре с пандемията от коронавируса, което се постига с огромни усилия на здравната система.

Всяка година вдигахме доходите, всяка година на учителите двойни заплати, каза още той.

Той призна, че борбата с корупцията е тема, която заслужава внимание.

Борисов подчерта, че ГЕРБ е печелила 11 пъти избори, три от които при служебно правителство, вкюлчително на президента Румен Радев. По думите му управляващите не вярват на Радев, но проблемът не е в назначаване на служебно правителство, а в липсата на парламент, който да актуализира бюджет, да прави нов за догодина, да взема решения в условия на пандемия и т.н.

Събранието е в 29-ия ден от протестите с искания за оставка на правителството и главния прокурор.

То се провежда в София Тех Парк, но навън заради пандемията. Участват депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители и кметове на населени места. Същевременно се провеждат и протестни действия в София, като по-рано беше блокирано кръговото кръстовище при 4-ти километър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

253

Анонимен

преди 3 години

Без умни и начетени министри нищо не правите. Депутатите са ви необходими само да сложат печата на поредните ви недоизкусурени хрумвания. Твоята химера е цяла БГ опасана с магистрали. И както е тръгнало: без хора. След 30-ина години с около 500-600 хил.българи. След още 40-50 г. без българи. Сетне става провинция на Турция. Бойко, продадохте с Далавери и Каракачана България. Ти нощем можеш ли да спиш? Не ставаш ли и започваш да виеш срещу луната? Струва ми се, че си в напреднал стадий на невраст

252

Анонимен

преди 3 години

Свърши търговията с *** гласове,лапачи на общ. поръчки,общински и държ. администрации.Този бандит от Банкя,с парите на пенсионерите купува гласове,сменя чувалите на метри от избирателните секции,папагала Костадинов ги подрежда според инструкцията и така бат Боко "печели" избори.Днес България е най бедната в Европа,защото кражбите не спират,особено през последните десет единадесет години.

251

оставка

преди 3 години

12 Не го брой повече няма го електората шепа платени ,забрави вече

fallback