fallback

Палатките на Орлов мост се увеличават и към този час той остава блокиран. Повечето от протестиращите прекараха нощта там. Блокирано остава и кръстовището на Софийския университет.

"Протестирам всеки ден заради това, което се случва в държавата. Виждате какво взриви протеста - това беше влизането на прокуратурата в президентството, както и ситуацията в "Росенец". Показа се гражданска енергия и активност", каза бившият председател на Комисията по транспорт в Народното събрание Настимир Ананиев за "България сутрин".

Oще по темата
По думите му COVID-19 поставя обикновения човек и бизнеса на колене.

"Познавам много мои приятели, които имаха малък бизнес и фалираха. В цяла Европа се получават помощи от държавите. Те са насочени към малкия човек и бизнес, но в България това не се случва. Аз все още издирам някой, който е получил тези 375 лв., или тези от 3 до 10 хиляди за малкия бизнес. Около мен такива хора няма", категоричен е Ананиев.

Бившият депутат допълни, че на протеста имало и политически лица, но за кратко са били там.

"Този протест е граждански и стана спонтанно. Предпочитам някой да блокира пътя, отколкото да блокира бъдещето на моите деца и на мен. Гражданското неподчинение е точно това - когато на хората им писне и и излязат на улицата. Не всеки има възможност да е на улицата, трябва да се благодари на тези хора, които са тук по 24 часа. Вечер се вижда активността", подчерта Настинимир Ананиев пред Bulgaria ON AIR.

И отбеляза, че палатковият лагер пред СУ се е появил след случката с полицията, при която беше задържан бусът на майките с деца с увреждания.

"Сигурен съм, че гражданското неподчинение ще се увеличава, защото няма чуваемост. Социолозите казаха, че над 60% от хората подкрепят протестите. Не знам какво означава, че няма алтернатива. В момента, в който има предсрочни избори, всички хора, които са активни, трябва да излязат и да гласуват. Протестите показаха, че хората имат мнение, а то се изразява чрез изборите", добави Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 3 години

Да ,бе вярвам ти.Толкова "спонтанен ",че няма накъде.

75

Анонимен

преди 3 години

Реалността в България - по площадите са хората с висше образование - професори, студенти, музиканти, писатели, поети. Другите, тези с основното образование, са изключително здравият гръбнак на властта, както беше и по татово време - партията събираше всякакви, дето за нищо не стават, така те са и верни до смърт, щото знаят, че партията им е дала всичко. Та сега такива защитават властта. На кого му пука? Нямат шанс.

74

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 75Значи НЕ МОЖЕШ да предложиш. Ясно.

fallback