Снимка: БГНЕС
fallback

Качеството на живот в България е най-ниското в Европейския съюз.

Това показва изследването "Индекс на настигането" за 2019 година, изводите от което са описани в публикация, озаглавена "Да изкараш на изпарения".

Качеството на здравеопазването, върховенството на закона и медийната свобода са само част от индикаторите, които поставят страната ни в дъното на Европейския съюз и често сред държави, които са извън него.

Ако има добри показатели, те са макроикономически – например ниският размер на държавния дълг като дял от брутния вътрешен продукт, предаде БНР.

Според индикатора "Корупция", който е част от категорията "Управление", страната ни заема 30-то място от общо 35 държави в класацията.

Той е измерен чрез данните за корупцията на "Прозрачност без граници" и на Световната банка.

Индексът на настигането се актуализира от 2011 г. насам и се подготвя от Институт "Отворено общество" - София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

286

Пепи

преди 3 години

Малко сравнения от цените в Испания и България. Общ работник в строителството - 50 евро надник в Испания , 50 лева в България. Оттам започваме . Бира 330 мл - 2.5 евро . Кафе - 1.5 евро . Сандвич с малко хамон и кесо - 4 евро.Билет за рейса - 3.7 евро.Кока кола/Фанта ... 2.5 евро. Сравняват заплата в Испания и цени от Лидл Испания с заплата в България и пак цени от Испания.Ама така не се смята

285

Анонимен

преди 3 години

До ПепиДаже не е само това. В статията се говори за НАСТИГАНЕ, но въобще никъде не се казва настигаме или не. Просто поредната недомислица, която нищо не казва, но генерира трафик за сайта.

284

Пепи

преди 3 години

Всичко е лъжа и измама.Живея от две години в Испания и стандарта не е по висок.Авторите не отчитат че сравняват различни неща.Всички цени са в евро и оттам идва голямата разлика.

fallback