Снимка: Dnes.bg, архив
fallback

От Синдиката на служителите в затворите (ССЗБ)се оплакаха от неспазено обещание на министър-председателя Бойко Борисов и обявиха, че са готови дори за протест.

Oще по темата

На 31 октомври той пое ангажимент да се разкрият  нови 200 щатни бройки в дирекция „Изпълнение на наказанията“ и  дирекция „Охрана“, припомнят от синдиката.

Това решение беше обявено публично от министъра на правосъдието Данаил Кирилов, който заяви тогава, че за целта са осигурени допълнителни 7 млн. лева в бюджета на ведомството за 2020 година, след като надзирателите обявиха стачна готовност.

По-късно днес се очаква Синдиката на служителите в затворите да обявят какви ще бъдат следващите им действия заради неспазения от управляващите ангажимент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Ха-ха

преди 3 години

Нека Боко и компания влязат в затвора-изведнъж ще се появят много кандидати за надзиратели.Някои дори безплатно.

14

Анонимен

преди 3 години

До ДааааТочно се чудех, кой е наред след т.н. майки и те се появиха - оядените надзирателчета. Той божков пари има и ще извади и следващи - може би сестрите от болниците. ЕЙ много сте прозрачни бе. Нямате никаква мяра. Но какво говоря и аз. Крайно време е май, ние, всички които патим заради тези в центъра за им направим една хубава блокада и никакво мърдане - без храна и вода. До гуша ми дойдохте, ей !

13

Анонимен

преди 3 години

До: 10 (Дааа)Ми ако искаш и ти да ядеш като тях, ходи стани надзирател бе!Не четеш ли че не им достигат 200 души?!

fallback