Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Ден 26 от антиправителствените протести у нас. Сутринта се стигна до леко напрежение пред Ректората на Софийския университет.
Oще по темата

Недоволна от блокадите жена влезе в пререкания с протестиращите. Тя обяви, че подкрепя протестите, но поиска да разбере в името на какво търпи лишения и неудобства, както и гаранции за промяна в управлението на държавата.

"Необходимо е да се промени формулата на управление. Тези блокирания са израз на гражданското недоволство от начина, по който се управлява държавата.

Сега имаме различно състояние на протеста, в който хората са обединени, независимо от политическите пристрастия. Гаранцията за правовата държава започват с оставки, това обединява хората", заяви участникът в протестите и бивш лидер на партия ДЕОС - Виктор Лилов пред Bulgaria ON AIR.

Запитан дали исканията на протестиращите ще стигнат до депутатите, които вече излязоха в лятна ваканция, Лилов посочи:

Може би това беше най-безотговорното - да избягат и да се скрият. Много безотговорно е министър Сачева да казва "Имаме много работа", а от друга страна правителството да е в почивка.

Лилов очаква в следващия парламент да влязат нови политически сили. По думите му в ефира на "България сутрин", парламентът ще бъде фрагментиран и ще произвежда нестабилност, но именно това би дало възможност да се преформатира управлението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

152

Клаксон

преди 3 години

Аз натискам клаксона всеки път като минавам рано сутрин за работа, покрай протестиращите.

151

Митев

преди 3 години

Не знам някога да са работили смислено и в името на народа, винаги и само за своите интереси,затова имаме бяла мафия,строителна мафия,мафия по курортите и най опасната депутатска мафия с интереси в родното ни индустрия и стопанство говоря за всички политически партии, затова и младите които подкрепям са за смяна на системата!!!.....

150

Чук и Гек

преди 3 години

Всеки ден простократите се тревожат, че при служебен кабинет нямало да има работещ парламент, а това било много важно в условия на криза и пандемия! Сега сякаш има парламент! Изнесоха се в летен отпуск и хич не ги интересува ни протест, ни ковид! Интересува ги само да се домъкнат до края на мандата и как да се уредят за още един. Не говоря само за калинките от простата партия! Напротив, тяхното място на яслата като депутат или обикновен крадец е подсигурено. Ония уж опозиции са по притеснени!

fallback