Снимка: БГНЕС
fallback

За пореден път сме свидетели на отвличане на вниманието и тежка злоупотреба с каузата на хората с увреждания.

Това каза пред журналисти днес Деница Сачева, министър на труда и социалната политика, по повод участието в протестите срещу правителството на членове на движението "Системата ни убива".

Oще по темата
Това не е протест на майки на деца с увреждания, това са политически провокаци. Видяхме злонамерен хепънинг, организиран от Вера Иванова и Мая Манолова, да бъде представен като защита на хората с увреждания, каза Сачева.

По думите й общо, с пенсиите които се отпускат, българското общество дава за хората с увреждания близо три милиарда лева.

Сачева уточни, че в тази сума не влизат парите за патронажна грижа и други социални служби.

Това, което става на улицата, не е това, от което се нуждаят хората с увреждания - те се нуждаят от конкретни политики и програми, които ние разработваме с тях, каза Сачева. Вера Иванов, от движението "Системата ни убива" , участва в изработването на тези политики, каза Сачева, цитирана от БТА.

Веска Събева, зам.-председател на Националния комитет на хората с увреждания, каза, че при тези акции за пореден път има противопоставяне на на едни хора с увреждания на други, но с различни политически виждания.

Ние искаме да работим за доброта на нашите деца и за нашите деца, каза Събева. Подобни тези изказаха и представители на Съюза на слепите и Съюза на глухите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

372

до 376

преди 3 години

Абе, тя държавата официално осигурява, но докато се добереш до тези ,,права" има да изминеш нелек път през тресавище от нормативни актове, процедури, унижения и корумпирана бюрокрация. Трябва да призная, че най добре през този слалом от неприятности се справят мошениците и особено ,,електората". Научили са доктори, експерти, социални работници и телкове да вземат подкупи, всичко знаят, че упътват и все още наивните граждани, как да се уредят и те! Слушайте Сачева - всичко е наред!

371

Анонимен

преди 3 години

Ами, сега и се е паднало на жената да е умна, красива и значима и се възползва на макс! Иначе, преди 8 години като кандидат на ДСБ на местни избори казваше, че мястото на Борисов и шайката е в затвора! Затова сега трябва много да се старае, за да покаже, че е лоялен член на Властта! Преди 70 години Партията щеше да и възложи да застреля 10-20 народни врага при опит за бягство, за да покаже, че е вярна на правата линия!

370

а Иванова

преди 3 години

Как сатанински се усмихва, Верчето де...ехидничко ни казва -прикарах ли ви ***, като чуете майка и спирате да мислите. От 3 милиона майки само тя ли е майка. Другите как работят достойно и си отглеждат децата.

fallback