Снимка: БГНЕС
fallback
Българите продължават да искат промяна, но не държат на провеждането на предсрочни избори. Протестите се подкрепят, макар и да няма увереност, че ще успеят. Това сочат данните от последното проучване, проведено от "Галъп Интернешънъл".
 
"Изследването е направено в периода между 22 и 24 юли. Анкетирани са 800 души по метода на телефонното интервю. То обаче не отразява последните развития от протестите и последния разговор, за който се смята, че е на министър-председателя Бойко Борисов. Такъв тип сондаж може да даде основната структура на мненията по определени въпроси и да породи хипотези за размисъл". Това каза относно последното проучване на "Галъп Интернешънъл" в ефира на NOVA социологът Първан Симеонов.
Oще по темата
 
"Протестите за оставка продължават да се подкрепят. Преди седмица показахме, че 58% са за оставка, а сега процентът изглежда сходен – 59", уточни социологът. 
 
"В същото време обаче, когато стане въпрос за предсрочни избори, мненията се разделят. Превес има нежеланието. Това, най-общо казано, означава, че генерално има напрежение срещу властта в България, а протестите се подкрепят, но когато стане дума за предсрочни избори има неохота", добави Симеонов. 
 
Обществото обаче успява да разграничи отговорността на правителството за общото развитие на страната и отговорността му конкретно за ситуацията с коронавируса – по последното все още преобладават положителни оценки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

149

Анонимен

преди 3 години

Тези,които искат промяна да вземат да се разберат,кой кава държава иска и да си направят 2-3 партии и да се готвят за редовни избори.За сега знаем само,че искат държава без Борисов и Гешев,но пък много повече хора искат точно обратното,миналата година на 2 избора.Изборите догодина ще покажат пак същото,защото нищо различно не се случило в държавата,освен една пандемия и една европейска подкрепа за управляващите,изразена в големи пари за следващите 7 год.Явно тези пари ескалират желанията на Кои

148

Да закриваме BG??

преди 3 години

Уж ликвидирахме комунизма като идеология,а някои хора не могат да го ликвидират вътре в себе си!Претендират,че най-добре знаят какво е добро за другите и настояват да им го наложат,без тяхното желание.Крайно време е да станем демократична държава,в която не може 20-25 годишни пешлегаре,насъсквани от "обидени" от народния вот политици да налагат дневния си ред на цялата държава чрез блокиране на няколко кръстовища.Ако 50 или 5 000 от площада ще определят кой да управлява и кой не,то да закриваме!

147

Анонимен

преди 3 години

Не искаме избори,бандитите ,убийците и олигарсите-крадци,измамиха чрез медиите си хората в България,разделиха Бойко и Цветанов,за да могат да ударят по ГЕРБ,ДПС и се върнат на власт,за да убиват и грабят! Не щем протестиращите слуги на бандитите!Не на простестите,ДА на законното правителство!Не ги искаме тези бандити!Вън!

fallback