Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

За държавните служители в МВР ще се определи нов подход за извънреден труд.

За такъв ще се счита положеният извън установеното редовно работно време до 70 часа на тримесечен период и 280 часа годишно. Той да се отчита като извънреден труд и да се компенсира с възнаграждение, като по този начин ще отпадне компенсирането с допълнителен годишен отпуск за извънредния труд.

Това предвижда законопроект, който Националният съвет за тристранно сътрудничество подкрепи на извънредно онлайн заседание. Той е внесен от Пламен Нунев и група народни представители.

Законопроектът предвижда съответният извънреден труд да се заплаща с увеличение от 50 на сто върху основното месечно възнаграждение за държавни служители в МВР - полицейски органи и органи по пожарна безопасност и защита на населението, които работят на ненормирано работно време.

С промяната за тях се регламентира и подневно отчитане на работното време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

иначе кой ще пази дебелия

15

Анонимен

преди 3 години

Я малко почакайте с извънредният труд в МВР. Та вие не си спомняте дори какво сте писали миналата седмица за приемането на нов закон за заплащане на нощният труд в България бе ....Маскари ниедни! Я си проверете по добре последните новини относно нощният труд. Та нали за всички работещи без изключение по новият закон ще се плаща по 1 лев на час допълнително.Тия от МВР-то да не са с по две дупки на гъзовете ???

14

ужас

преди 3 години

пак ли пари от нашите за лоените топки? е няма да те опазят тулупе - пътник си

fallback