Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Премиерът Бойко Борисов провери строителството на АМ "Хемус" и отбеляза, че напредъкът се вижда.

"В момента атакуваме Севера и Северозапада с инфраструктура. Всеки месец се вижда напредъкът по автомагистрала "Хемус". Всичко това се прави за младите хора", коментира той.

Борисов инспектира изграждането на участъци от магистралата на територията на областите Шумен и Търговище.

Още по темата
С постановление на Министерския съвет от вчера правителството отпусна 81 421 062 лв. С тях ще се направят разплащания за извършващите се в момента строително-монтажни работи на 16,3 км от автомагистрала "Хемус" в участъка между Буховци и Белокопитово на територията на областите Шумен и Търговище.

Завършването на отсечката по договор е през 2021 г., но е възможно строителството да приключи и по-рано от предвиденото. Над 4000 души работят на трасетата на "Хемус".
 
"Тук беше кал преди половин година. А сега и гредите са сложени", подчерта Борисов при огледа на изграждането на мостовите съоръжения по трасето Буховци-Белокопитово.
 
В момента по "Хемус" се строи от пътен възел Боаза до разклона Ловеч-Плевен, в подготовка е и изграждането на автомагистралата от двете страни на Велико Търново.
 
Министър-председателят изтъкна, че разкритите по трасето археологически находки се предават на музеите, където ще бъдат изложени, за да се радват българите на богатото ни културно-историческо наследство, съобщиха от правителствената пресслужба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase