Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Петима министри от настоящото правителство ще бъдат сменени с нови.

Хората, от които зависят тези смени, са същите. Рокадите няма да променят политиката, важно е кой взима решенията. Това каза за "България сутрин" политологът Георги Киряков за Bulgaria ON AIR.

По думите му парите от Брюксел не били сигурни, ще се иска план за разходването им от страната ни.
Oще по темата
Според него с този ремонт на кабинета целта е да се разколебаят онези, които подкрепят протеста, но не излизат на улицата.

"В момента се действа ситуативно, според временни споразумения. Има все още достатъчно силно социално напрежение, което иска оставката на Борисов, а не на отделни министри. Протестът започна да се разпада на крила вътре в себе си. Радев успя да поеме ролята на обща фигура, излизайки още в началото на протеста", заяви политологът.

Според него очевидно през септември може напрежението отново да нарасне, ако нито един от проблемите не се реши, а това нямало да стане с министерските рокади. Грешен бил ходът със смените в кабинета, предприети от Борисов, смята Киряков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 3 години

Радев е кремълска марионетка - доказано.А дали няма да се краде ако той управлява - не е доказано.Но е доказано, че при управлението на неговата БКП/бсп'е най-много се краде !

27

новото попълнение

преди 3 години

радев - президенттиквата - мафиотпомисли над това...ако президента абдикира и поеме отговорност за "джуджарстването" в СИНѝО, а тиквата е онази "атакистка" разделителна вълна от възвръщане към нещо по-свежо, по-иновативно, по-нужно...то тогава, и само тогава, финансовата линия на европа, никога не е линията на разделение... нито акциите на когото и да било, където и да било....какво ще отсъди тълпата, според цицерон и сипио... въпрос, не само за али соу и "оневинените маричнчета", синко

26

Младите хора

преди 3 години

са подведени по най-грозен начин. Каквото и да им обещават те ще получат само едно - Нинова. За съжаление висенето във фейсбук и електронните игри са изградили в мозъците им напълно нереалистична представа за света. Демокрацията не работи така. Не е нужно да подкрепят ГЕРБ. Ние никога не сме го правили, но когато ДБ ГИ ПРОДАВА НА БСП би трябвало да се усетят че има нещо гнило. Не знам какво да кажа. Днес и аз съм в шок. Предполага, че за тези които искат в Европа единствената опция вече е ГЕРБ

fallback