Снимка: БГНЕС

Транспортният министър Росен Желязков коментира в Пловдив, че да си министър не е награда, а ангажимент.

Още по темата

"На мен лично ми е тъжно, че се разделям с добри приятели и колеги, благодаря им за съвместната работа. Важното е да се знае, че от ден първи в работата на всеки министър, оставката е в неговия джоб. Това човек да е министър, не е награда, а е ангажимент. И този ангажимент се защитава ежедневно с работата, каза той по повод обявените рокади в правителството днес.

Той посочи обаче, че правителственият мандат трябва да се изпълни, защото изборите, на които политическите партии отиват, за да кандадатстват за доверието на избирателите, "са онзи съд, на който всеки в края на мандата се явява, за да защити изпълнението на поетите ангажименти".

"Кадровите промени в правителството се приемат като елемент от начина, по който се отговаря на протестите, но всъщност това не е решението, което се търси. Важно е ангажиментът за изпълнение на правителствената програма да остане", заяви Желязков, цитиран от БНР.

В Пловдив транспортният министър и кметът Здравко Димитров подписаха договор за модернизацията на железопътен възел Пловдив на стойност 250 млн. лева.

Проектът обхваща подобряването на железния път, контактната мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в железопътни участъци Пловдив-Крумово и Пловдив-Скутаре, включително в гарите Пловдив разпределителна, Крумово, Скутаре и разделен пост Тракия.

Обектът е част от проект "Развитие на железопътен възел Пловдив" и се съфинансира със средства по Механизма за свързване на Европа (МСЕ).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase