Снимка: БГНЕС
fallback

Министерският съвет прие План за действие при извънредна ситуация вследствие на увеличен миграционен натиск по границата ни с Гърция.

Oще по темата

Документът е изготвен на базата на анализ на сформираната със заповед на министър-председателя междуведомствена група, свързан с миграционния поток по българо-гръцката граница и преглед на досега действащия план. Отчетена е необходимостта от отпадане на някои от заложените до този момент мерки.

Същевременно е набелязан и пакет от дейности на държавните институции, ангажирани пряко с този процес, изпълнението на които ще бъдат координирани от Националния оперативен щаб под ръководството на вътрешния министър, съобщиха от правителствената пресслужба.

Основната цел на одобрения нов план за действие е създаване на оптимална организация, координация и взаимодействие за адекватен отговор на България в случай на възникване на извънредна ситуация вследствие на увеличен миграционен натиск.

В документа са разписани конкретните задачи и отговорности на ангажираните ведомства, както и действия, които те следва да предприемат в случай на подобна ситуация - първоначално реагиране, усилване на граничното наблюдение и охрана на държавната граница, увеличаване на капацитета на работа с мигрантите, медицинско обслужване.

От институциите са направени и точни разчети за необходимите сили и средства за първоначално реагиране, както и за увеличаване на способностите за изпълнение на задачите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Ст@м@т

преди 3 години

Наплив от връщасти БГ туристи ли ще спират на границата? Че не разбрах. За един приятел питам, че иска да ходи там на море.

14

баста

преди 3 години

Празнословие,не прочетох за никакви конкретни мерки срещу ислямските нашественици.

13

Христо Христов

преди 3 години

Мачовците отдолу да мълчат, защото хората бягат И от нашите натовски наемници, пратени да демократизират земите им.

fallback